Wie ben ik?


STRUUNDERS  HONDENUITLAATSERVICE  

  

Groepswandelingen en individuele wandelingen  regio Dwingeloo, Diever,  e.o.

 

Advies en begeleiding in aanschaf, (op)voeding en gedrag 


06-23916021 

Even voorstellen

Mijn naam is Anneke Tissingh. Geboren in het jaar 1966, in het mooie dorpje Ansen en opgegroeid tussen de dieren: koeien, honden, katten en pony's / paarden. Na de lagere school in Ansen heb ik mijn middelbare schooltijd op de MAVO/HAVO in Diever doorgebracht (nu Stad&Esch). Een HBO opleiding gevolgd in Deventer met studierichtingen Tropische Landbouw, Veeteelt en Milieukunde en meteen aansluitend  begonnen met les geven als instructeur bij Praktijkschool Barneveld (nu Aeres Training Centre Barneveld). In totaal heb ik zo'n 24 jaar gewerkt als MBO vakdocent Dierverzorging. Zowel in theorie als praktijk en op allerlei vakgebieden in de dierverzorging: voortplanting, verzorging, (dieet)voeding,  training, gedrag, ehbo, gezondheid, welzijn, ethiek, enz.. Een deel van deze vakken valt onder het voormalig Honden- en kattenbesluit, tegenwoordig vallend onder het Centraal examen Hond en Kat. Door de jaren heen heb ik veel verschillende bedrijven gezien, ook achter de schermen, vanwege alle  stagebezoeken en vele bijscholingscursussen. En nu mijn eigen bedrijf, opvang van honden in huiselijke kring* en per november 2018 Hondenuitlaatservice Struunders.

* Wegens verhuizing is opvang in huis vanaf 1 januari 2020 niet meer mogelijk

Al mijn hele leven ben ik beroepsmatig en als hobby bezig geweest met honden, paarden maar ook vele andere diersoorten zoals  koeien, geiten, schapen, konijnen, cavia's, ratten, kippen, varkens. 

 Ook heb ik tussen periodes van lesgeven door, bijna een jaar gewerkt bij een paardentrainer in Texas. Veel gewerkt met jonge paarden vanaf het stadium haltermak maken tot topniveau cutting. Bij het trainen van deze dieren heb ik met name kunnen specialiseren in al het grondwerk in de breedste zin van het woord.

Praktisch bezig zijn met honden (en andere diersoorten), dat heb ik altijd gedaan en wil ik graag blijven doen. Wat is er mooier dan dit te doen voor je eigen bedrijf? 

Het spreekt voor zich dat ik zelf ook honden heb. Odie, haar dochter Dushi, Tess en Bora zullen af en toe wel in de groepswandelingen verschijnen. Bora werd begin februari 2020 al weer 13 jaar. Ze vindt wat meer rust tegenwoordig ook wel fijn. Ze zal waarschijnlijk steeds minder met een groep mee gaan.

Het welzijn van dieren heb ik altijd heel belangrijk gevonden. Dit ligt ook ten grondslag aan de wijze waarop ik mijn werk met honden wil realiseren. Heel graag bied ik mijn diensten aan en maak daarbij gebruik van mijn kennis en vaardigheden.

Struunders

hondenuitlaatservice

Anneke Schans -Tissingh

Berenderweg 30

7991 AW Dwingeloo

tel: 06-23916021

info@struunders.nl

kvk: 63365820